L'Ajuntament augmenta la seguretat i la millora de l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda a la platja de Cala Bona

NEWS_Cala Bona 2016

S'ampliarà la plantilla de socorristes i els horaris d'atenció als banyistes i es renovarà tot el material del Punt Accessible.

Totes les millores seran assumides per l'empresa concessionària del servei sense cost econòmic per a l'Ajuntament.


L'Ajuntament de Son Servera, per mitjà de la Regidoria de Turisme, ha iniciat un pla de millores al Punt Accessible de la platja de Cala Bona amb la finalitat d'augmentar la seguretat i les prestacions i serveis a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.
Segons ha explicat la regidora de Turisme, Margalida Vives, atesa la demanda que va tenir la temporada passada, enguany s'ampliarà la plantilla de socorristes i l'horari de servei de bany assistit, que es prestarà diàriament de 10 h a 17 hores. El servei serà atès per un socorrista format en atenció a les persones amb discapacitat i amb coneixement d'idiomes.

Pel que fa al material accessible, està previst que sigui renovat gairebé totalment (caminadors, crosses amfíbies, material de flotabilitat, entre d'altres). A més, "valorant que entre els usuaris del punt accessible trobam diferents graus d'autonomia, enguany s'incorporaran línies de vida i sistemes acústics d'activació simple, per tal de facilitar al màxim l'accessibilitat i l'autonomia dels usuaris de les cadires amfíbies, sense renunciar a la seva seguretat", ja declarat la regidora, que ha afegit que "enguany també incorporam una cadira amfíbia per a nins i hem substituït la dutxa de la platja per una dutxa adaptada".

L'objectiu és, segons Marga Vives, "no només donar servei a persones amb alguna discapacitat o amb mobilitat reduïda, sinó també a nins i nines usuaris de cadires de rodes, persones majors o persones amb algun tipus de lesions lleus".

Per això, la Regidoria de Turisme, en col·laboració amb l'empresa adjudicatària del servei de socorrisme, treballarà en coordinació amb diferents centres, institucions i associacions, tant del municipi de Son Servera com dels municipis dels voltants (centres de dia, associacions de tercera edat, associacions de discapacitats, escoletes, etcètera) per tal d'organitzar accions concretes i sortides organitzades, a efectes de promocionar el punt accessible i que tots els residents puguin gaudir de les seves instal·lacions.

Aquesta platja va ser certificada l'any 2014 amb la norma UNE 170001 d'Accessibilitat Universal i ha estat el motor dinamitzador de l'aposta ferma de la Regidoria de Turisme per fer del turisme accessible uns dels principals eixos estratègics del sector turístic de Son Servera com a destí turístic, "volent aspirar a ser un referent quant a turisme accessible".

"Cal destacar que la majoria de les millores que es duran a terme al Punt Accessible de la platja de Cala Bona no tendran cap cost econòmic per a l'Ajuntament, ja que són requisits que figuraven en els plecs de condicions del contracte de Salvament i Socorrisme; per tant, l'empresa que presta el servei és la que es farà càrrec del cost d'aquestes millores", ha conclòs la regidora de Turisme de Son Servera.


Data de publicació: 07/05/2016

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies