Son Servera digitalitza part de la seva història a través dels llibres d'actes dels plenaris municipals

Son Servera digitalitza part de la seva història a través dels llibres d'actes dels plenaris municipals
Aquesta tasca s'ha pogut dur a terme gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca

L'arxiu municipal de Son Servera ha digitalitzat durant aquest mes de juliol una gran part dels llibres d'actes dels plenaris del consistori dels que disposa l'arxiu municipal en el seu fons històric. Un documents que es remunten al 1821 quant es té constància del primer d'aquests llibres, coincidint en el moment en què el poble serverí  s'independitzà d'Artà.

En total s'han escanejat més de 10.000 pàgines només d'aquesta documentació que guarda l'activitat del consistori des dels seus inicis. Aquesta tasca s'ha pogut realitzar gràcies a la subvenció que el Consell de Mallorca a través de l'anterior conselleria de Cultura, Patrimoni i Esports va concedir a l'Ajuntament de Son Servera i a través de la qual, una tècnica de digitalització s'ha desplaçat aquests dies a les Escoles Velles per a realitzar el procès d'escaneig de manera segura i amb els equipaments adequats. «Sempre és la persona la que es trasllada on hi ha els arxius, i és que per tal de conservar-los el millor possible, la documentació no pot sortir de l'arxiu»; explica Núria Gomila, arxivera municipal.

La digitalització d'aquests llibres té com a objectiu facilitar la informació a la gent fent-la més accessible tant pels ciutadans o investigadors particulars com als mateixos treballadors de l'Ajuntament alhora que s'evita la manipulació i degradació dels originals i s'assegura la seva conservació.

Tant l'arxivera municipal, Núria Gomila, com la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Maria Arenas han valorat molt «positivament» aquesta iniciativa. «Per entendre el present hem de conèixer la nostra història. Aquesta és una bona manera de preservar-la i també, de posar-la a l'abast de tothom qui vulgui conèixer-la»; ha conclòs Arenas.

Aquest any ha estat el primer que Son Servera s'ha adherit a aquesta subvenció amb la intenció de poder continuar en el futur amb la digitalització d'altres sèries documentals.


Data de publicació: 02/08/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es