El cens caní per patró d'ADN ja està en marxa

ADN CAN
Després d'uns mesos informatius i d'adaptació, ja es poden començar a registrar els animals al veterinari col·laborador

Després de l'aprovació de l'ordenança municipal per a la implantació d'aquest pioner programa que pretén donar resposta als problemes de brutícia i d'incivisme provocats pels excrements dels cans en els espais públics del municipi, ja es poden començar a registrar els animals al veterinari autoritzat.

Així, tots els propietaris hi hauran de portar el seu animal amb cita prèvia (es facilitarà el contacte en fer la sol·licitud), el qual, amb saliva o sang de l'animal, anirà registrant les dades que permetran crear aquest cens.

El preu d'aquest registre és de 56,78 euros i les 300 primeres persones usuàries que facin el registre tendran un descompte del 50 %. A les persones interessades que ja han aportat les seves dades a l'Ajuntament se'ls aplicarà el descompte corresponent.

Una vegada registrat, el ca rebrà una xapa identificativa que permetrà confirmar que ha complert amb la regulació i està censat. En el cas de no estar identificat, l'Ajuntament fixarà un termini de tres dies per fer-ho; si no ho fa, serà sancionat amb multes de fins a 150 euros.

Tot aquest sistema està regulat en l'Ordenança de tinença i protecció d'animals del terme municipal de Son Servera, concretament en els articles 4, 5 i 6.2.6, on també s'especifica l'obligatorietat de portar aigua cada vegada que se surti amb l'animal per tal d'escórrer l'excés d'orina i d'excrements que puguin embrutar la via pública; per la qual cosa, no portar un botella amb aigua i fer net l'orí serà també motiu de sanció.

Per fer la sol·licitud, el propietari del ca s'ha de presentar amb la cartilla sanitària pertinent. Una vegada feta i pagada la taxa, s'haurà de presentar al veterinari en la data convinguda.


Data de publicació: 21/11/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es