L'Ajuntament de Son Servera conclou el catàleg de béns d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal

NEWS_Béns històrics
És la primera vegada que Son Servera compta amb un document d'aquestes característiques.

L'Ajuntament de Son Servera ha conclòs el catàleg d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal, per protegir i conservar de manera precisa el patrimoni històric i cultural del municipi. És un document necessari i a tenir en compte en relació amb la normativa urbanística de la localitat serverina.

La sessió ordinària del ple d'aquest dijous, 19 de novembre, va aprovar l'actualització de l'esmentat catàleg a requeriment del Consell de Mallorca, i de diverses al·legacions presentades i estudiades, després de la seva aprovació inicial el juliol de 2008. Es tracta del primer document que recull tots els immobles d'interès, tant públics com privats que es troben al municipi.

El regidor d'Urbanisme, Joan Riera, afirmà que és un document "imprescindible en relació amb la modificació de les Normes Subsidiàries, per definir la normativa urbanística, i que estableix tant els límits com els avantatges, amb l'objectiu de delimitar i seleccionar els àmbits i les construccions que s'han de protegir".

El catàleg de béns immobles de Son Servera recull els edificis agrupant-los en categories, com a patrimoni etnològic, patrimoni urbà, patrimoni rural i patrimoni arqueològic. Així, el document mostra dades sobre les possessions del segle XVI, com ara Son Xerubí, Pula, Son Sard, es Rafalet, Ca s'Hereu o Son Jordi.

També hi estan agrupades les cases de pagesos, edificis antics del segle XVIII i immobles de la costa construïdes un segle després. A més, es recullen els nombrosos jaciments arqueològics del municipi, tant en sòl urbà com en sòl rústic, corresponents la majoria a la cultura talaiòtica.

Es consideren d'especial interès, també, els molins d'aigua, els molins de sang, les fonts subterrànies d'època islàmica i les nombroses sínies que es mantenen a les zones de sa Plana i Son Corb de Son Servera.

L'esmentat catàleg, part de la premissa que la correcta localització de les restes prehistòriques i el coneixement de la relació de parcel·la on s'ubiquen, així com la precisió exacta de la situació dels immobles a protegir, per tenir en compte a l'hora de atorgar els corresponents permisos i llicències d'obra, és un dels principals condicionants per a la conservació del patrimoni històric de Son Servera.


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies