L'Ajuntament de Son Servera activa el protocol contra la processionària del pi

NEWS_Brigada processionària

· S'han destruït bosses dels pins de les zones urbanes i s'han atès les sol·licituds dels particulars afectats.
· La Unitat de Medi Ambient de la Policia Local, el Servei de Jardineria Municipal i voluntaris de l'associació de caçadors 'La Veda' han actuat de forma manual i amb l'ús d'armes contra la plaga.
· Anualment es fa un tractament d'endoteràpia als pins situats en zones públiques amb molta afluència d'infants, com ara parcs infantils o l'escoleta de Cala Millor.


L'Ajuntament de Son Servera ha activat el protocol de control de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), en funció del cicle biològic anual d'aquesta plaga que enguany s'ha avançat arran de les elevades temperatures i l'absència de pluges. De fet, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Miquel Espases, entre finals del mes de gener i principis de febrer s'ha actuat contra les bosses dels pins situats en zones urbanes del municipi i de més de 20 particulars que tenien dificultats per eliminar les bosses dels pins afectats dins la seva propietat.

En aquest sentit, el regidor ha comentat que el control de la plaga es fa eliminant les bosses dels pins de forma manual per part del Servei de Jardineria Municipal, o amb l'ús d'armes amb els voluntaris de l'associació de caçadors 'La Veda' de Son Servera i la col·laboració d'efectius de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local.

"Vull agrair molt especialment al president de l'associació de caçadors, Tomeu Mas, la seva inestimable col·laboració, juntament amb la de tots els voluntaris que han participat i donat resposta a les dificultats que presentaven els particulars afectats per la processionària, a més de diverses zones públiques del municipi amb presència de pins infectats", ha dit Espases.

Per altra banda, el regidor ha recordat que anualment l'Ajuntament posa a disposició dels ciutadans trampes de feromona per col·locar als pins entre els mesos de juny i juliol, encara que avisa que aquestes trampes "tenen la funció d'atrapar les papallones però no les erugues".

També un pic a l'any es realitza un tractament d'endoteràpia als pins situats en zones públiques que tenen gran afluència d'infants, com ara els parcs infantils o l'escoleta de Cala Millor, entre d'altres.


Data de publicació: 04/02/2016

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies